Suomalaisille tuttu ja kotoinen makaroni on ollut kotimaassa valmistettua jo pitkään. Kaupan hyllyillä on vieri vieressä nykyään valtava määrä eri muotoisia makaroneja ja pastoja, pitkän spagetin ohella. Hieman yllättäen, perinteisen sarvimakaronin lisäksi vain muutama muu makaronituote on kotimaista alkuperää. Eikä spagettia valmisteta Suomessa lainkaan.
Myllyn Paras ja Raisio valmistavat kokonaan tai osin kotimaisista raaka-aineista valmistettuja pastatuotteita, joista itse pidän eniten kaurapastasta. Harmillisesti kaikki kotimaiset tuotteet on pakattu muoviin, kuten valtaosa makaroneista, pastalaaduista ja spageteista muutenkin. Muutama valmistaja pakkaa pastaa myös kartonkiin, mutta hinta on useassa kaupassa merkittävästi muoviin pakattuja kalliimpi. Voisikohan tähän löytyä jotakin uusia innovaatioita?
